Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Citroenzuur

Benaming Citroenzuur
Vorm Witte kristallijne stof met scherpe zure smaak
Verpakking 250 g
Gevaar Geen
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Kamertemperatuur,
in goed gesloten verpakking
Houdbaar Min. 5 jaar
Vernietigen Kleine hoeveelheden in vuilbak
Gebruik - Om samen met sulfiet kruken en flessen te ontsmetten
(zie onder sulfiet KDS)
- Om de zuurtegraad te verhogen met of zonder wijnsteenzuur
(beter geen wijnsteenzuur gebruiken)
* max 2 g per liter
* zie ook wijnsteenzuur
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 134
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 1 p. 21

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches