Benaming | Citroenzuur |
Vorm | Witte kristallijne stof met scherpe zure smaak |
Verpakking | 250 g |
Gevaar | Geen |
Eerste Hulp | Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen Bij contact met de huid: geen |
Etiketten
(gevaarlijke producten) |
geen |
Bewaren | Kamertemperatuur,
in goed gesloten verpakking |
Houdbaar | Min. 5 jaar |
Vernietigen | Kleine hoeveelheden in vuilbak |
Gebruik | - Om samen met sulfiet kruken en flessen te ontsmetten
(zie onder sulfiet KDS) - Om de zuurtegraad te verhogen met of zonder wijnsteenzuur (beter geen wijnsteenzuur gebruiken) * max 2 g per liter * zie ook wijnsteenzuur |
Zie ook: | Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 134 |
Overgenomen uit: | VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 1 p. 21 |
Terug naar Index | Terug naar Technische Fiches |