Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Tannine

Benaming Looistof, Tannovin, Galnotentannine
Vorm Tannovin: bruin poeder, geeft samentrekkend gevoel in de mond.
Galnotentannine: lichtbruin poeder, zelfde gevoel in de mond.
Verpakking Tannovin: in plastiekzak van 20 en 100 g.
Galnotentannine: in plastiekzak van 100 g.
Gevaar Geen.
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Kamertemperatuur, in goed gesloten potje.
Houdbaar Onbeperkt
Vernietigen Kleine hoeveelheden in vuilbak.
Gebruik Houdbaarheid van witte en rode wijn, kleur van rode wijn.
Tannine eerst oplossen in wat warme wijn.
- in witte wijn tot 0,5 g max. per liter
- in rode wijn tot 1 g max. per liter
- in rabarberwijn tot 2 g max. per liter
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 92
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 4 p. 140

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches