Benaming | Gist |
Vorm | Gevriesdroogde levende gisten in fijne korrelvorm van verschillende rassen:
koude en warme, voor hooggradige wijnen, champagne en killergisten, zwakke gisten om restsuiker te bekomen |
Verpakking | Kitzinger: geïmpregneerd papier
Farma: degelijk plastiekzakje BMS: dun plastiekzakje |
Gevaar | Geen. |
Eerste Hulp | Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen Bij contact met de huid: geen |
Etiketten
(gevaarlijke producten) |
geen |
Bewaren | Alle droge gisten dienen bewaard te worden tussen de 6 °C en 10 °C in een samengedrukt plastiekzakje, dat goed gesloten wordt met een rubbertje (vb. in de deur frigo).
Voor langere bewaring: zelfde verpakking in de diepvries. |
Houdbaar | * Kitzinger waarborgt, in optimale omstandigheden 12 maand
Op de rugzijde staat een codenummer ingedrukt met de afvuldatum 1D13 wil zeggen: 1 inhoud 5 g, D= 5de letter vh alfabet=mei, 13de jaar na begin vh merken in 1985 dus 1985+13=1998 * Farma: zie uiterste gebruiksdatum * BMS: geen afvuldatum, geen vervaldatum, geen waarborg. Alle geopende pakjes moeten binnen de drie dagen opgebruikt zijn. |
Vernietigen | In vuilbak. |
Gebruik | Maken van giststarters voor alle wijnen. |
Overgenomen uit: | VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 4 p. 142 |
Terug naar Index | Terug naar Technische Fiches |