Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Gisten

Benaming Gist
Vorm Gevriesdroogde levende gisten in fijne korrelvorm van verschillende rassen:
koude en warme, voor hooggradige wijnen,
champagne en killergisten,
zwakke gisten om restsuiker te bekomen
Verpakking Kitzinger: geïmpregneerd papier
Farma: degelijk plastiekzakje
BMS: dun plastiekzakje
Gevaar Geen.
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Alle droge gisten dienen bewaard te worden tussen de 6 °C en 10 °C in een samengedrukt plastiekzakje, dat goed gesloten wordt met een rubbertje (vb. in de deur frigo).
Voor langere bewaring: zelfde verpakking in de diepvries.
Houdbaar * Kitzinger waarborgt, in optimale omstandigheden 12 maand
Op de rugzijde staat een codenummer ingedrukt met de afvuldatum
1D13 wil zeggen: 1 inhoud 5 g, D= 5de letter vh alfabet=mei, 13de jaar na begin vh merken in 1985 dus 1985+13=1998
* Farma: zie uiterste gebruiksdatum
* BMS: geen afvuldatum, geen vervaldatum, geen waarborg.
Alle geopende pakjes moeten binnen de drie dagen opgebruikt zijn.
Vernietigen In vuilbak.
Gebruik Maken van giststarters voor alle wijnen.
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 4 p. 142

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches