Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Melkzuur

Benaming Melkzuur, Acide Lactique
Vorm Kleurloze tot zeer lichtgele vloeistof, zuur smakend
Verpakking 100 en 250 ml
Gevaar matig tot sterk zure oplossing, kan brandwonden veroorzaken
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: overvloedig water drinken, met actieve kool, niet braken. Medische behandeling is wenselijk.
Bij contact met de ogen: overvloedig spoelen met water, indien mogelijk 1 koffielepel keukenzout in het spoelwater doen, eventueel oogarts raadplegen.
Bij contact met de huid: overvloedig spoelen met water, min 10 minuten.
Etiketten
(gevaarlijke producten)
-
Bewaren Kamertemperatuur,
géén frigo!, goed gesloten fles.
Houdbaar Min. 5 jaar
Vernietigen Kleine hoeveelheden in de riool
Grotere bij KGA (Klein Giftig Afval)
Gebruik Verhoging van de zuurtegraad na de gisting,
met voorzichtigheid (2 à 3 ml per liter)
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 134
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 2 p. 59

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches