Benaming | Gistvoedingszout, ammoniumbifosfaat |
Vorm | Wit kristallijn poeder, zout smakend |
Verpakking | Plasticzak met 100 g |
Gevaar | Geen |
Eerste Hulp | Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen Bij contact met de huid: geen |
Etiketten
(gevaarlijke producten) |
geen |
Bewaren | Kamertemperatuur,
in goed gesloten potje |
Houdbaar | Min. 5 jaar |
Vernietigen | Kleine hoeveelheden in de vuilnisbak
Grotere bij KGA (Klein Giftig Afval) |
Gebruik | Betere vergisting in slechte omstandigheden,
sappen met hoge zuurtegraad die met veel water verdund worden (vb. Rabarber- of kriekensap) * wijnen tot 10 Vol%: 1 g per 10 liter most * wijnen tot 13 Vol%: 3 g per 10 liter most * wijnen tot 15 Vol%: 4 g per 10 liter most |
Zie ook: | Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 116 |
Overgenomen uit: | VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 2 p. 60 |
Terug naar Index | Terug naar Technische Fiches |