Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Gistvoedingszout

Benaming Gistvoedingszout, ammoniumbifosfaat
Vorm Wit kristallijn poeder, zout smakend
Verpakking Plasticzak met 100 g
Gevaar Geen
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Kamertemperatuur,
in goed gesloten potje
Houdbaar Min. 5 jaar
Vernietigen Kleine hoeveelheden in de vuilnisbak
Grotere bij KGA (Klein Giftig Afval)
Gebruik Betere vergisting in slechte omstandigheden,
sappen met hoge zuurtegraad die met veel water verdund worden
(vb. Rabarber- of kriekensap)
* wijnen tot 10 Vol%: 1 g per 10 liter most
* wijnen tot 13 Vol%: 3 g per 10 liter most
* wijnen tot 15 Vol%: 4 g per 10 liter most
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 116
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 2 p. 60

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches