Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Wijnsteenzuur

Benaming Wijnsteenzuur, Acidum tartaricum
Vorm Wit kristallijne stof, zuur smakend
Verpakking Plastiek zak met 250 g
Gevaar Geen
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Kamertemperatuur,
in goed gesloten potje
Houdbaar Min. 5 jaar
Vernietigen Kleine hoeveelheden in de vuilnisbak
Grotere bij KGA (Klein Giftig Afval)
Gebruik - Verhogen van de zuurtegraad in wijn,
slaat neer bij hoog kaliumgehalte in wijn,
is uit de bodem afkomstig.
- Als de temperatuur van de wijn verlaagt kan er kristalisatie ontstaan.
- Max. 2 à 3 g toevoegen, dan meten en proeven.
- Combinatie met citroenzuur is mogelijk,
vb. 1 g wijnsteenzuur + 0,5 g citroenzuur.
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 134
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 2 p. 62

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches