Benaming | Wijnsteenzuur, Acidum tartaricum |
Vorm | Wit kristallijne stof, zuur smakend |
Verpakking | Plastiek zak met 250 g |
Gevaar | Geen |
Eerste Hulp | Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen Bij contact met de huid: geen |
Etiketten
(gevaarlijke producten) |
geen |
Bewaren | Kamertemperatuur,
in goed gesloten potje |
Houdbaar | Min. 5 jaar |
Vernietigen | Kleine hoeveelheden in de vuilnisbak
Grotere bij KGA (Klein Giftig Afval) |
Gebruik | - Verhogen van de zuurtegraad in wijn,
slaat neer bij hoog kaliumgehalte in wijn, is uit de bodem afkomstig. - Als de temperatuur van de wijn verlaagt kan er kristalisatie ontstaan. - Max. 2 à 3 g toevoegen, dan meten en proeven. - Combinatie met citroenzuur is mogelijk, vb. 1 g wijnsteenzuur + 0,5 g citroenzuur. |
Zie ook: | Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 134 |
Overgenomen uit: | VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 2 p. 62 |
Terug naar Index | Terug naar Technische Fiches |