Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Calcium Carbonaat

Benaming Neerslagkalk, Desacid, enz.
Vorm Wit fijn poeder, bestaat in een lichte en een zwaardere varieteit.
Verpakking Plastiekzak met 250 g.
Gevaar Geen.
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Kamertemperatuur
Houdbaar Onbeperkt
Vernietigen Vuilbak
Gebruik - Ontzuren van oxaalzuur in rabarber: 25 g calciumcarbonaat per 10 liter.
- Ontzuren van druivenwijn: voor de tweede overheveling, liefst niet meer dan 2 g ontzuren.
- Om 1 g zuur te verminderen: gebruik 6,7 g calciumcarbonaat per 10 liter wijn.
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 134
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 3 p. 100

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches