Benaming | Neerslagkalk, Desacid, enz. |
Vorm | Wit fijn poeder, bestaat in een lichte en een zwaardere varieteit. |
Verpakking | Plastiekzak met 250 g. |
Gevaar | Geen. |
Eerste Hulp | Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen Bij contact met de huid: geen |
Etiketten
(gevaarlijke producten) |
geen |
Bewaren | Kamertemperatuur |
Houdbaar | Onbeperkt |
Vernietigen | Vuilbak |
Gebruik | - Ontzuren van oxaalzuur in rabarber: 25 g calciumcarbonaat per 10 liter.
- Ontzuren van druivenwijn: voor de tweede overheveling, liefst niet meer dan 2 g ontzuren. - Om 1 g zuur te verminderen: gebruik 6,7 g calciumcarbonaat per 10 liter wijn. |
Zie ook: | Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 134 |
Overgenomen uit: | VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 3 p. 100 |
Terug naar Index | Terug naar Technische Fiches |