Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Ascorbinezuur

Benaming Ascorbinezuur
Vorm Witte kristallijne stof, zuur smakend
Verpakking Plasticzak met 100 g
Gevaar Geen
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Kamertemperatuur,
zoveel mogelijk tegen licht en lucht beschermen
In gesloten en donkere plasticfles bewaren
Houdbaar 2 5 jaar, zolang de stof niet lichtgeel geworden is
Vernietigen Kleine hoeveelheden in de vuilnisbak
Grotere bij KGA (Klein Giftig Afval)
Gebruik Juist voor het afvullen in flessen (binnen het uur voor het bottelen)
haalt dubbel zoveel zuurstof uit de wijn dan sulfiet alleen
(doch steeds samen met sulfiet gebruiken)
Dosering per 10 liter:
- droge wijn: 0,3 g Vit. C + 0,5 g KDS (sulfiet)
- wijn met restsuiker: 0,5 g Vit. C + 1 g KDS (sulfiet) + 2,5 g kaliumsorbaat
- zoete wijn: 0,5 g Vit. C + 1,5 g KDS (sulfiet) + 2,5 g kaliumsorbaat
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 113
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 1 p. 22

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches