Benaming | Ascorbinezuur |
Vorm | Witte kristallijne stof, zuur smakend |
Verpakking | Plasticzak met 100 g |
Gevaar | Geen |
Eerste Hulp | Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen Bij contact met de huid: geen |
Etiketten
(gevaarlijke producten) |
geen |
Bewaren | Kamertemperatuur,
zoveel mogelijk tegen licht en lucht beschermen In gesloten en donkere plasticfles bewaren |
Houdbaar | 2 à 5 jaar, zolang de stof niet lichtgeel geworden is |
Vernietigen | Kleine hoeveelheden in de vuilnisbak
Grotere bij KGA (Klein Giftig Afval) |
Gebruik | Juist voor het afvullen in flessen (binnen het uur voor het bottelen)
haalt dubbel zoveel zuurstof uit de wijn dan sulfiet alleen (doch steeds samen met sulfiet gebruiken) Dosering per 10 liter: - droge wijn: 0,3 g Vit. C + 0,5 g KDS (sulfiet) - wijn met restsuiker: 0,5 g Vit. C + 1 g KDS (sulfiet) + 2,5 g kaliumsorbaat - zoete wijn: 0,5 g Vit. C + 1,5 g KDS (sulfiet) + 2,5 g kaliumsorbaat |
Zie ook: | Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 113 |
Overgenomen uit: | VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 1 p. 22 |
Terug naar Index | Terug naar Technische Fiches |