Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Bewaarmiddel

Benaming Para, Giststop, Sorben, enz.
Samenstelling Kaliumsorbaat 15 g, Natr.benzeen 6 g, glycerine 10 g, water to 100 ml.
Vorm Kleurloze vloeistof.
Verpakking Plastiekfles 250 ml.
Gevaar Geen.
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Temp. minden dan 10 C en donker (in deur van de frigo).
Houdbaar 12 maand
Vernietigen In riool
Gebruik 2 to 4 ml per liter vruchtensap of zoete wijnen.
steeds eerst KDS 1 g per 10 liter toevoegen.
(KDS = Kaliumdisulfiet, of sulfiet)
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 114
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 4 p. 139

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches