Benaming | Sorbietsuiker, Sorbitol |
Samenstelling | - Witte vaste kristallijne stof, zoet smakend
- Oplossing: sorbitol 70% en water 30% |
Vorm | Kleurloze, heldere, dikvloeibare zoete vloeistof,
die in de winter kan uitkristalliseren. |
Verpakking | 1 liter |
Gevaar | Grote hoeveelheden zijn purgereng. |
Eerste Hulp | Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen Bij contact met de huid: geen |
Etiketten
(gevaarlijke producten) |
geen |
Bewaren | Kamertemperatuur,
tegen vorst beschermen. |
Houdbaar | Onbeperkt, uitgekristalliseerde oplossing ten gevolge van koude kan door opwarmen terug homogeen gemaakt worden. |
Vernietigen | In riool. |
Gebruik | Niet vergistbare suiker, om zeer droge wijnen zachter en volmondiger te maken.
Best niet meer dan 5 ml per liter wijn gebruiken. |
Zie ook: | Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 116 |
Overgenomen uit: | VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 3 p. 99 |
Terug naar Index | Terug naar Technische Fiches |