Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Sorbitol

Benaming Sorbietsuiker, Sorbitol
Samenstelling - Witte vaste kristallijne stof, zoet smakend
- Oplossing: sorbitol 70% en water 30%
Vorm Kleurloze, heldere, dikvloeibare zoete vloeistof,
die in de winter kan uitkristalliseren.
Verpakking 1 liter
Gevaar Grote hoeveelheden zijn purgereng.
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Kamertemperatuur,
tegen vorst beschermen.
Houdbaar Onbeperkt, uitgekristalliseerde oplossing ten gevolge van koude kan door opwarmen terug homogeen gemaakt worden.
Vernietigen In riool.
Gebruik Niet vergistbare suiker, om zeer droge wijnen zachter en volmondiger te maken.
Best niet meer dan 5 ml per liter wijn gebruiken.
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 116
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 3 p. 99

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches